Poppen: Katrijn, Jan Klaassen, Helga de heks, mug
Decor: Keukentje
Spullen: Wekker (met geluid), taart, tasje, hoofddoekje, vliegenmepper

Katrijn gaat een dagje naar de stad, tasje mee, hoofddoekje om. Jan Klaassen moet thuis allerlei klusjes doen. Over een uurtje de taart uit de oven halen. Dan laten afkoelen en ondertussen de oude kranten wegbrengen.

Terwijl Jan weg is komt Helga de Heks langs. Ze wil een grapje uithalen. Ze betovert het taartje, als iemand er van eet dan verandert hij in een dier, maar niet zo lang hoor. Gewoon een grapje.

Jan Klaassen komt thuis en kan zichzelf niet bedwingen, hij moet van de taart proeven. Hij verandert in een mug! Hij kan nog wel, heel pieperig, praten. Dan hoort hij Katrijn alweer thuis komen, als ze hem maar niet dood slaat, Katrijn houdt niet van muggen.

Katrijn roept om Jan, maar ziet hem niet, alleen die vervelende mug! Ze gaat de vliegenmepper halen. Mug Jan is hulpeloos, wat moet hij nou? Hij gaat op de vlucht voor de vliegenmepper, Katrijn gaat er achteraan. Maar dan verandert de mug weer in Jan Klaassen. Katrijn snapt er niets van, waar komt Jan nou ineens vandaan?
Jan legt uit wat er gebeurd is, Katrijn gelooft het niet zo erg. Ze gaat weg om de boodschappen uit te pakken.

Dan komt de heks haar excuses aanbieden, ze wilde alleen maar een grapje uithalen. Ze wil het goed maken door eens een naar klusje voor Jan Klaassen op te knappen. Allebei blij.

heks katrijn jan_klaassen