Poppen: Elfje Erika, Barendje Boef, Jan Klaassen, Agent Snorremans
Decor: Straat
Spullen: Geen

Elfje Erika zit te huilen, ze is de weg kwijt. Jan Klaassen komt langs, maakt een praatje. Als Elfje Erika nou hier even blijft wachten, dan kunnen de kinderen op haar passen en Jan Klaassen gaat agent Snorremans wel even waarschuwen.

Elfje Erika praat wat met de kinderen. Dan gluurt ineens Barendje Boef om de hoek. Hij bepraat Elfje Erika en stopt haar met valse voorwendselen in de cel. Zelf gaat hij er al lachend vandoor.

Jan Klaassen en agent Snorremans komen er aan. Waar is Elfje Erika, wat is er gebeurd? Agent Snorremans neemt de leiding, geeft Jan Klaassen de opdracht Elfje Erika te bevrijden uit de cel, de kinderen moeten alles in de gaten houden en hij zelf gaat op zoek naar Barendje Boef.

Jan Klaassen bevrijdt Elfje Erika en neemt haar mee naar Katrijntje. Jan laat haar achter bij Katrijn en gaat zelf agent Snorremans helpen.

Na een wilde achtervolging neemt agent Snorremans Barendje Boef weer gevangen en stopt hem in de cel.
Daarna ontmoeten Jan Klaassen en agent Snorremans elkaar, ze brengen elkaar op de hoogte van het gebeuren en nemen afscheid van de kinderen, om samen bij Katrijntje nog even een kopje koffie te drinken.

elfjeboefagent