Poppen: Elfje Erika, Jan Klaassen, Katrijn, Barendje Boef.
Decor: Bos
Spullen: Een mooi klein flesje, tulband en een appeltaart (van brooddeeg)

Jan Klaassen en Katrijn babbelen wat. Katrijn is vermoeid van al het werken en wenst dat ze kon toveren. Nou, dat ziet Jan ook wel zitten en noemt op wat hij dan allemaal zou gaan toveren. Maar goed dat kunnen we niet dus we moesten maar weer eens aan het werk gaan. Katrijn vertelt wat er gebeuren moet. Jan moet de lege flessen wegbrengen.

Met een fles in zijn hand komt hij Elfje Erika tegen. Ze ziet het flesje van Jan en vindt het zo’n mooi flesje. Ze wil het graag hebben. Jan Klaassen vindt het prima en vraagt waarom ze het nodig heeft. Het is een prachtig flesje om een toverdrankje in te bewaren. Jan mag een wens doen en hij wenst dat hij een grote appeltaart krijgt. Elfje Erika doet daarop een beetje geheimzinnige tovertruc. Hij neemt afscheid van Elfje Erika. Elfje Erika neemt het flesje en gaat blij weg.

Jan zegt tegen de kinderen dat hij niet zo in tovertrucks gelooft. Hij vraagt Katrijn wel een appeltaart te bakken, zij maakt de lekkerste. Veel beter dan zo’n rare tovertaart!

Dan komt die akelige Barendje Boef weer op. Hij vertelt de kinderen dat hij weer gemakkelijk uit de cel kon ontsnappen, Agent Snorremans had de sleutels in het slot laten zitten! Nu is Barendje Boef op zoek naar lekkere hapjes, want in de gevangenis kreeg hij alleen maar water en brood.

Elfje Erika komt op met het flesje wenswater. Ze zet het even neer. En gaat af.

Barendje Boef komt weer op, zo dat was lekker, er stond een heerlijke tulband in het raam bij Katrijntje. Dan ziet hij het flesje en neemt er een slokje van, dan zegt hij: ik wil zo rond als een varkentje worden! Hij valt achterover en zo snel mogelijk verschijnt er een varkentje, met een boevenpet op. Elfje Erika komt eraan en moet er vreselijk om lachen. Nou, dikke Barendje big dat zal een lesje voor je zijn, ga maar gauw naar de boerderij. Elfje Erika gaat weer weg.

Katrijn zegt tegen Jan dat ze er niets van snapt, ze had vanmorgen toch echt een tulband gebakken en nu staat er een appeltaart in het raam. De kinderen leggen het uit. Ze hebben er vreselijke pret om.

Katrijn zegt dat ze van plan is om eens te kijken of Elfje Erika nog wat over heeft van het wenswater, want ze weet nog wel wat leuks te wensen. Geheimpje…!

elfjejan_klaassenkatrijn