Poppen: Jan Klaassen, Katrijn, boer, boerin, varken, schaap, koe en haan
Decor: Landschap
Spullen: Tandenborstel, washandje, kam en telefoonhoorn.

Vrouw Boersema bespreekt met haar man dat ze wel eens een weekje rust verdiend hebben. Ze wil graag naar het strand. Boer Boersema gaat Jan Klaassen bellen, om te vragen of hij zolang op de boerderij en de dieren wil passen. De boerin gaat alvast de koffers pakken. Jan Klaassen komt op. De boer wil van alles uitleggen, maar Jan Klaassen luistert niet en werkt de boer de deur uit.

Dan komt Katrijn op. Vertelt de kinderen dat ze er erg veel zin in heeft, een weekje op de boerderij. Daar kan ze eens lekker gaan poetsen! Dan vertrekken ze met z’n tweetjes.

Als ze er zijn, moet Jan de koffers wegbrengen, zodat Katrijn lekker kan gaan poetsen.
Tijdens het poetsen wordt ze steeds gehinderd door verschillende dieren van de boerderij; de koe, het schaap, het varken en de haan. Ze wordt er behoorlijk kribbig van. Als tenslotte Jan binnenkomt stort ze haar hart bij hem uit. Helaas kan Jan haar niet sussen en dus gaat Katrijn boos weg.

Jan Klaassen praat met de kinderen. Jammer dat Katrijn zo boos is, maar wel begrijpelijk. Hij besluit de dieren te gaan verzorgen. Maar ja, wat moet hij doen? Katrijn zegt altijd: Handen wassen, tanden poetsen en haren kammen. Dus dat gaat hij ook doen bij de dieren. Om beurten neemt hij ze mee om ze te verzorgen. Maar de dieren willen er niets van weten. Dan schiet het Jan te binnen dat een koe gemolken moet worden. Dus dat gaat hij maar eens proberen.

Jan en Katrijn maar eens lekker vroeg naar bed. Ze worden al snel gewekt door alle geluiden van de dieren. Is er brand? Vragen ze zich af. Jan gaat bij de dieren kijken. Dan wordt er geklopt, het is de boerin. Zij en haar man zijn al weer terug, ze misten de dieren en de boerderij. Katrijn is erg blij dat ze afgelost worden. De boerin vertelt wat ze allemaal gedaan hebben aan het strand en dat ze toen allebei hun dieren vreselijk misten en besloten maar weer naar hun boerderij terug te gaan. De dames nemen afscheid en de boerin gaat bij haar man en hun dieren kijken.

boerboerinschaap