Poppen: Jan Klaassen, Katrijn, politieagent, boef
Decor:  Winkelstraat
Spullen: Portemonnee, tas, reep chocolade

Katrijn vraagt aan Jan Klaassen of hij  even wat brood en kaas wil gaan halen. Ze geeft hem de portemonnee mee. Jan gaat op pad. Groet de kinderen en bedenkt zich dan dat hij nog een tas nodig heeft. Hij legt de portemonnee neer en gaat weg.

Dan komt er agent Snorremans langs. Die ziet de portemonnee. Zeker verloren. De kinderen vertellen dat Jan hem daar neergelegd heeft. Maar dat moet hij toch niet doen vindt de agent. Nu zie ik het toevallig, maar stel je voor dat Sluwe Sjakie hem meegenomen had. Zullen we Jan een poets bakken?

De kinderen zullen tegen Jan zeggen dat Sluwe Sjakie de portemonnee gestolen heeft. De agent neemt de portemonnee mee naar het bureau. Jan komt terug met de tas en ziet dat de portemonnee weg is. De kinderen vertellen hopelijk dat Sluwe Sjakie hem mee heeft genomen. (en anders gelooft Jan de kinderen niet en gaat achter Sluwe Sjakie aan)

Sluwe Sjakie ligt een dutje te doen. Jan laat hem wakker schrikken en roept om zijn portemonnee. Hij voelt bij Sluwe Sjakie, maar daar vindt hij inderdaad niks.

Jan gaat zijn beklag doen bij het politiebureau. Eerst houdt de agent zich van den domme, maar daarna laat hij de portemonee zien. Jan krijgt een les van de agent. Hij mag zijn spullen niet zomaar laten slingeren. Dan zet je juist aan tot diefstal. En wat Sluwe Sjakie betreft, daar moet Jan toch wel even sorry tegen zeggen.
Jan gaat op pad. Eerst de boodschappen en een extra reep voor Sluwe Sjakie. Sjakie is er erg blij mee. Gelukkig maar.

agentboefkatrijn