Decor: Keuken, straat
Poppen: Jan Klaassen, Katrijn, Zwarte Piet, Sinterklaas.
Spullen: Twee schoenen, twee taai-taai poppen.

Katrijn is de boel aan het opruimen, want ze gaan zo naar bed. Jan Klaassen treuzelt, zodat Katrijn eerder dan hij naar bed gaat. Dan maakt hij een praatje met de kinderen, hij wil zo graag zijn schoen zetten. Maar misschien lacht Katrijn hem wel uit. Samen met de kinderen zingt hij zachtjes een liedje. Hij zegt dat hij morgenochtend wel als eerste beneden moet zijn, anders ziet Katrijn het. Dan gaat ook hij stilletjes naar bed.

Even is het stil in de poppenkast, dan klinkt er gestommel, Piet komt op. Is verbaasd dat hier een schoen staat, niet eens een kinderschoen. Wat zal hij toch in deze schoen stoppen? Piet stopt er een taai-taai pop in en gaat stilletjes weg.

De volgende ochtend is Katrijn als eerste beneden. Wat is dat nou? Een taai-taai pop? Zwarte Piet heeft zich vast vergist. Nu is er misschien een kind dat niets gekregen heeft. Katrijn besluit het terug te brengen naar Zwarte Piet. Katrijn gaat weg met de taai-taai pop,

Jan Klaassen komt binnen, heel slaperig. De kinderen vertellen vast wat er gebeurd is. Jan is boos en verdrietig; boos omdat Katrijn niet gelooft dat de taai-taai pop voor hem is, en verdrietig dat hij nu geen heerlijke taai-taai pop heeft. Jan gaat de tuin in. Hij gaat wel wat klusjes verzinnen.

Katrijn loopt met de taai-taai pop over straat. Ze weet eigenlijk niet zo goed waar ze Piet of Sint moet zoeken. Maar wat een geluk wie komt daar aan? Sinterklaas! Katrijn loopt op Sinterklaas af en legt het uit. Sinterklaas neemt na veel aandringen de taai-taai pop aan. Sinterklaas vindt het heel lief van Katrijn dat ze zo bezorgd is. Maar Sinterklaas zegt dat ze best een keertje hun schoen mogen zetten. Beiden gaan ze af.

Thuisgekomen roept Katrijn Jan Klaassen. Die is nog steeds verdrietig. Katrijn vertelt hem het hele verhaal en dat ze schoentje mogen zetten. Jan Klaassen stelt voor om dat maar gelijk te doen, dan gaan ze lekker vroeg naar bed. Samen zingen ze een liedje.

In de nacht komt Piet weer langs. Deze keer heeft hij twee taai-taai poppen. Hij zegt tegen de kinderen dat Katrijn wel heel erg lief is geweest en dat Jan Klaassen nu weer blij kan zijn.

De volgende ochtend vinden Jan en Katrijn het lekkers. Ze roepen heel hard: Dank je wel Sinterklaas en Zwarte Piet!!! Samen gaan ze af om hun lekkers op te snoepen.

jan_klaassensinterklaaszwarte_piet